Over het initiatief

wapen-yde-de-punt-kleiner

Stichting Snel Internet Yde De Punt is een initiatief van een aantal dorpsgenoten om een ultra snel glasvezelnetwerk beschikbaar te krijgen in Yde De Punt, Vriezerbrug en directe omgeving. Dit netwerk is open, snel, duurzaam, toekomstbestendig en voor iedereen toegankelijk. Tegen een zeer concurrerend tarief heeft u dan vastrecht, snel internet, televisie, telefoon, mail, etc.

Stichting Snel internet Yde De Punt is in 2015 gestart en verheugt zich op de steun van Dorpsbelangen Yde De Punt.

 

Snel internet Yde De Punt werkt nauw samen met het Drents Glasvezel Collectief (DGC). Met DGC zijn we gaan praten met een marktpartij. Deze marktpartij is een jointventure van Glasvezelbuitenaf en Re-Net (Re-Net is een dochterbedrijf van de Drentse netbeheerder Rendo).

Het afgelopen jaar hebben we onderhandeld en grote stappen gemaakt in de samenwerking met de jointventure. GlasvezelBuitenaf heeft een mooi aanbod gedaan en, mits er voor 17 december 2018, voldoende bewoners meedoen, kunnen we in het tweede kwartaal van 2019 starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het werkgebied van het Drents Glasvezel Collectief.